Apvērsums dārza tehnikas sektorā – jaunie Segway Navimow!

Ar prieku prezentējam ilgi gaidīto JAUNUMU – īpaši inovatīvus, progresīvus, ne vienu vien apbalvojumu nopelnījušos zāles pļaušanas robotus – Segway Navimow!  

Segway – viens no vadošajiem inovatīvo transporta līdzekļu un apkalpošanas robotu ražotājiem, kas sper soli arī dārza nozarē ar jaunajiem zāles pļaušanas robotiem – Navimow.  

 


Inovatīva mākslīgā intelekta tehnoloģija VisionFence un EFLS sistēma 

Šī zāles pļaušanas robota darbība ir īpaši unikāla. Gan robots, gan stacija pieņem signālus no pavadoņiem. Neskatoties uz to, GPS signāls var būt gana neprecīzs. Navimow sistēma ir žiroskopa, akselerometra, kompasa, barometra un odometra komponentu savienojums, tāpēc zāles pļāvējs var pļaut ar pāris centimetru precizitāti. Citiem vārdiem sakot, EFLS sistēma savieno pavadoņus ar zāles pļāvēja sensoriem un nodrošina īpaši precīzu zāles pļāvēja pozīciju, kas sistemātiski pļauj saskaņā ar virtuālo robežu. 

Jaunais Segway piederums VisionFence Sensor sniedz iespēju arī pat sarežģītu zālienu pļaut vēl vienkāršāk. Speciāla mākslīgā intelekta mikroshēma un progresīvs vizuālās atpazīšanas algoritms palīdz Navimow ātrāk un precīzāk atpazīt dažādus objektus, ar kuriem saskaras pļaušanas laikā. Jāpievērš uzmanība arī tam, ka jaunā sensora tehnoloģija nosaka arī kustīgus objektus – tas ir īpaši noderīgi, cenšoties aizsargāt dzīvniekus un bērnus. Tāpat VisionFence palīdz robotam orientēties tad, kad savienojums ir diezgan vājš.  


Progresīva zāliena kopšana – klusa un droša 

Segway Navimow ir vieni no drošākajiem, klusākajiem un progresīvākajiem zāles pļāvējiem, kas var nopļaut zāliena platību pat līdz 3000 m². EFLS vietas noteikšanas sistēma – Navimow izvēlas optimālāko pļaušanas ceļu un, kad beigt pļaušanas aplis, automātiski maina pļaušanas virzienu – tādā veidā izvairoties no pļaušanas zīmēm zālienā un tādā veidā tiek kopts zāliens. 

Trokšņa līmenis zāles pļāvējā samazināts līdz tikko dzirdamiem 54 decibeliem – tāda skaņa salīdzināma ar standarta elektrisko zobu birsti. Navimow ir radīts domājot par drošību – tam ir daudz iemontētu drošības sensoru, ieskaitot IMU (leņķa ātruma, spēka, magnētiskā lauka mērītāju) un pacelšanas sensoru, kā arī papildu piederums VisionFence un standarta komplektācijā esošie šķēršļu noteikšanas sensori zāles pļāvēja bamperā, BladeHalt sensors, kas nodrošina papildu drošību un aptur zāles pļāvēja asmeņus, ja objekts saskaras ar sensora zonu.

Navimow ir ūdensizturīgs saskaņā ar IPX6 standartu, tāpēc to bez jebkāda satraukuma iespējams noskalot ar visparastāko dārza šļūteni.


Viedā Navimow vadība ar mobilo lietotni – perfekta zāles kopšana tikai ar pāris pieskārieniem 

Mobilā lietotne Navimow ne tikai paziņo dažādas, ar zāles pļaušanas robotu saistītas ziņas, bet arī darbojas kā viedā tālvadības pults. Ar dažiem pieskārieniem lietotāji var atrast mācību video ierakstus un skaidras instrukcijas, kuras atvieglo Navimow lietošanu. 

Izmantojot minēto mobilo lietotni, lietotāji var ne tikai iestatīt un regulēt pļaušanas teritoriju, bet arī attālināti vadīt, sekot zāles pļāvējam no jebkuras pasaules vietas, jebkurā laikā. Mobilajā lietotnē iespējams pārbaudīt zāles pļaušanas robota stāvokli reālajā laikā, koriģēt pļaušanas grafiku, iestatīt signalizāciju aizsardzībai pret zādzību, regulēt pļaušanas augstumu (30–60 mm) un vienmēr izmantot jaunākās Navimow funkcijas, regulāri instalējot atjauninājumus.

Pagājušajā gadā Navimow tika prezentēs 12 Eiropas valstīs. Tūkstoši lietotāju atsauksmju palīdzēja uzņēmumam Segway pastāvīgi uzlabot savu izstrādājumu – ņemot vērā klientu lūgumus, ražotājs iekļāva daudz jaunu funkciju (daļēju virtuālās robežas regulēšanu, nakts režīmu u. c.).  

Navimow klienti izvairās no perimetra vadu ievilkšanas rūpēm un var būt pārliecināti, ka viņu zāles pļāvējs ievēros iepriekš noteikto maršrutu, novirzoties no kursa tikai tad, ja mēģina izvairīties no negaidītiem šķēršļiem. Progresīva Navimow vides izpratne un spēja pielāgoties negaidītiem scenārijiem maksimāli atvieglo lietotāja dzīvi un sniedz iespēju priecāties par zāliena kopšanu.

 

 

Saistītās preces

Citi ieraksti